Zamieszczone przez leonn
Jeśli masz dziecko - przeczytaj... to bardzo wazne ;-)
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez piramidapodczas takiego kazania chyba bym go zjebał przy wszystkich
Ostatnio znajoma mi opowiadała, że w czasie mszy !!! Ksiadz na kazaniu nalegał, by wierni nie słuchali tego co mówi Papież !!! o ubóstwie i tego jak to pokazują w mediach (dokładnie tak to ujął) ...czyżby polski kler obawiał się czegoś...??? :wink: (swoją drogą Ksiądz na kazaniu każe wiernym nie słuchać tego co mówi Papież...no kompletna załamka!!! - to już chyba bardziej pod obłęd i stan paniki można podciągnąć).PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaDlatego nie chodzę do kościoła, podczas takiego kazania chyba bym go zjebał przy wszystkich :lol:
Religia nie lubi skrajności, widocznie ktoś w Twoim przypadku przesadził z oczekiwaniami w młodości.
Wiadomo, że kościół tworzą ludzie wraz ze swoimi słabościami/wadami. Takie oszołomy jak wspomniani księża od 'hello kitty' są jak szumy informacyjne które zagłuszające właściwą treść wiadomości :-). Szkoda, że byle głupek może mieć wpływ na tak istotne sprawy.
Niedawno znajoma pochowała członka rodziny, pogrzeb bez księdza, kremacja. Wyglądało to bardzo podobnie do zakopania psa w ogródku...
Co do głównej treści wątku, to dorzucę jeszcze Klub Winx, ulubioną bajkę mojej młodszej córki oraz Pottera, książkę na której starsza nauczyła się czytać :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnReligia nie lubi skrajności, widocznie ktoś w Twoim przypadku przesadził z oczekiwaniami w młodości.
Wiadomo, że kościół tworzą ludzie wraz ze swoimi słabościami/wadami. Takie oszołomy jak wspomniani księża od 'hello kitty' są jak szumy informacyjne które zagłuszające właściwą treść wiadomości :-). Szkoda, że byle głupek może mieć wpływ na tak istotne sprawy.
Niedawno znajoma pochowała członka rodziny, pogrzeb bez księdza, kremacja. Wyglądało to bardzo podobnie do zakopania psa w ogródku...
Co do głównej treści wątku, to dorzucę jeszcze Klub Winx, ulubioną bajkę mojej młodszej córki oraz Pottera, książkę na której starsza nauczyła się czytać :-)
Natomiast dośc sceptycznie podchodził bym do prób polemiki z księdzem w trakcie kazania. Pomijam oburzenie moherów (może dojść do rękoczynów nawet, bo to nieobliczalna społeczność), ale mnie by raziło naruszenie powagi mszy. Wiem, zabrzmi to jakbym był nawiedzony, choć bardzo daleko mi do rycerza lefebrystów. Sam niejednokrotnie miałem chęć odpalić księdzu za głupoty wygadywane w trakcie kazania. I choć nie raz zaciskałem pięści, to jednak po ochłonięciu dochodziłem do wniosku, że jednak dobrze zrobiłem. Pamiętajcie, że większość zgromadzonych może nawet nie zrozumieć o co Wam chodzi i zaczną was atakować za samą polemikę z księdzem, który ma te przewagę iż ma mikrofon !!! A poza tym, ktoś ma tu ładną i mądra stopkę, która brzmi mniej więcej w ten sposób:
Nie dyskutuj z głupcem, bowiem ten wpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez westwi78takie opowiadania o kazaniach są jak z Radia Erewań
cytat-parodia :wink: towarzysza Gomułki:
"Towarzysze! Nieprawdą jest, jakoby w skład pasztetowej wchodził krajowy papier toaletowy! W skład pasztetowej wchodzi najwyższej jakości papier toaletowy importowany z Jugosławii!!"PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Nie dyskutuj z głupcem, bowiem ten wpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaNawiązując do twojego cytatu, w takim razie jaki jest sens gromadząc się raz w tygodniu na mszy, słuchać "głubca", denerwować się i jeszcze za to płacić bo rozumiem że chodząc na msze wiekszość z nas wrzuca jednak na tacę
ps. przykład z mojego podwórka...do kościoła przychodzi coraz mniej wiernych-w kościołach pustki, a u nas w mieści kuźwa....1.3 parku zlikwidują by powstał kościół!!!Nie wpowiem taka kaplica polowa pod chmurką fajna sprawa, ale te bezsensowne marnowanie zieleni i tylko po to by powstała następna nieruchomość kleru?! :klnie:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaNawiązując do twojego cytatu, w takim razie jaki jest sens gromadząc się raz w tygodniu na mszy, słuchać "głubca", denerwować się i jeszcze za to płacić bo rozumiem że chodząc na msze wiekszość z nas wrzuca jednak na tacę :wink:
Piramida, warto się głęboko zastanowić nad celem i sensem życia. Osoba księdza, byle głupek (w Twoim mniemaniu) nie powinna mieć na to żadnego, a przynajmniej negatywnego, wpływu.
Masz rozum więc oddzielaj plewy od ziarna ;-)
Taca i inne datki to nie zapłata za mszę, to środki na utrzymanie kościoła. Jeśli kłuje mnie w oczy wystawny styl życia księdza, nie daję na tacę. Proste.
[ Dodano: Wto 07 Maj, 13 11:28 ]
Zamieszczone przez BADYLprzykład z mojego podwórka...do kościoła przychodzi coraz mniej wiernych-w kościołach pustki, a u nas w mieści kuźwa....1.3 parku zlikwidują by powstał kościół!!!Nie wpowiem taka kaplica polowa pod chmurką fajna sprawa, ale te bezsensowne marnowanie zieleni i tylko po to by powstała następna nieruchomość kleru?! :klnie:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnSens jest prosty, tylko Ty go nie dostrzegasz. Msza to nie tylko kazanie.
Zamieszczone przez krzysnwarto się głęboko zastanowić nad celem i sensem życia.
Komentarz
-
-
Największym problemem kościoła katolickiego u nas jako jednego z nurtów chrześcijaństwa jest ...kościół jako instytucja i jego "urzędnicy"
To dzięki postępowaniu sporej części niezależnie od hierarchii "czarnych" jest on w europie od lat w ciągłym odwrocie.
Niestety wielu z nich zapracowało na to że ludzie są zniesmaczeni, co krzywdzi na pewno tych prawdziwych księży z powołania. Ale nie nam a swoim "braciom" w dużej mierze za to powinni dziękować.
Mnie do siebie tez zniechęca.
A z drugiej strony jak ktoś wierzy , jest uczciwy, postępuje zgodnie z zasadami wiary i swoim sumieniem to "do nieba" (jeli coś takiego wogóle nas czeka) spokojnie trafi bez leżenia krzyżem na pokaz, składania rączek co msza, spowiadania sie zakłamanemu księdzu i odejmowania dzieciom lub sobie od ust byle dać "co łaskę" ale nie mniej niż.....
A swoją droga tam na wybrzeżu co jakiś czas ktoś się musi ciekawy "objawić" :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez aro_40Nie dyskutuj z głupcem, bowiem ten wpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
A co do zapłaty... Trwają przygotowania do I Komunii mojej najmłodszej pociechy. Ksiądz prosi, że gdyby była jakaś ofiara rodziców, to prosiłby o przeznaczenie jej na odmalowanie kościoła. A co robią rodzice? Kupują prezent, a resztę ze składki złożą na odmalowanie. Usiłowałem tłumaczyć, że przecież remont robimy dla siebie i łatwiej będzie księdzu kupić sobie ornat jak będzie potrzebował. Kontrargumentem było to, co dzieci zaniosą w procesji darów, jeśli damy wszystko na malowanie i nie będzie daru... Z taka logiką ja nie dyskutuję - nie chce mi się. A co do zapłaty... to jest wynagrodzenie księdza i z tego żyje. Więc jak mi się nie podoba to nie płacę, a jak podoba - to płace. Proste jak zasada wolnego rynkuIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40, szanuję takich ludzi jak twoja osoba, katolika praktykującegoja niestety jestem ulepiony z innej gliny i podążam inną ścieżką :szeroki_usmiech
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
piramida, ależ nie patrz na mnie jak na człeka wielce pobożnego. Jestem zwykłym śmiertelnikiem, któremu się często nawet nie chce zwlec d.. z łózka, coby wybrać się na mszę i musze się przełamywać, aby pójść do kościoła. Na szczęście córcia idzie do I Komunii i trzeba z nią chadzać regularnie, inaczej ciężko było by dotrzymywać nakazów wiary.
To, co piszę, to pisze o swoich odczuciach. tez mam zastrzeżenia, ale słabości księdza nie powinny spychać mnie z mojej wiary, bo ja nie w księdza wierze...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
No i jak widać robota zrobiona bo znowu tysiące ludzi ma powód by jechać po klerze czy kościele...bo jakiś ksiądz-idiota coś tam powiedział czy napisał...szkoda słów na te niektóre Wasze komentarze...
Ale spoko...w końcu czego można się spodziewać po dorosłych ludziach kupujących 5o latkowi tablety...po prostu idziecie z duchem czasu...a raczej za głupią modą :PChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Co do Franciszka, to sam słyszałem kąśliwe kazania - niby to było ironicznie o wiernych, że tak im Franciszek podpasował, ale widać, że złość się zaczyna wylewać. Sam słyszałem, nikt tego mi nie mówił.
Niestety boli czarną bandę, że ktoś mi tak wysoko wytknął pychę i bogactwo. :szeroki_usmiechpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitNie zabijam. Nie kradnę. Nie wierzę.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz